De wereld wordt steeds transparanter, voor een groot deel wordt dit veroorzaakt door de komst van internet. Transparantie kan leiden tot efficiëntie maar kan in een handelsrelatie ook leiden tot ongezonde prijzendruk. Wij zijn om die reden geen voorstander van standaard catalogus prijzen die voor iedere zichtbaar zijn, evenmin zijn wij voorstander van openbare voorraad aantallen die jan en alleman kan inzien.

Wij vinden dat u als kweker bepaalt wie toegang heeft tot deze informatie. Met de weeklijst is het al zo dat u een prijs en een aantal ingeeft per koper. Voor termijnprijzen wordt momenteel nog teveel met catalogus prijzen gewerkt.

Wij willen prijzen in de toekomst niet meer openbaar maken. Als een koper zich aanmeldt bij FloraXchange geeft hij eerst aan met u zaken te willen doen. U koppelt de koper aan een specifieke prijsgroep waarna de koper pas inzicht krijgt in uw prijzen.

Voor de kwekers die het prettig vinden zullen we een prijscalculator inbouwen waarbij alle prijzen die aanwezig zijn gebaseerd kunnen worden op één basisprijs. De prijsgroep-prijs wordt als dus een formule.

Terug naar termijnprijzen