FloraXchange

FloraXchange is een communicatieplatform, voornamelijk bedoeld voor kopers en kwekers in de sierteeltsector. FloraXchange heeft als doel om partijen sterker te laten samenwerken zodat de sector als geheel efficiënter kan opereren. Als basis van deze communicatie is er een aanbodsbank met sierteeltproducten. Rondom dit aanbod worden allerlei diensten aangeboden waarbij de interactie tussen de verschillende sectorspelers centraal staat.

FloraXchange verbindt. Waar FloraXchange precies voor staat, waar wij in geloven, waar onze focus ligt en wat onze plannen zijn, kun je lezen in onze visie.

FloraXchange voor exporteurs

In de sierteeltsector wordt er middels Florecom gecommuniceerd. FloraXchange probeert de communicatie met kwekers en exporteurs zoveel mogelijk volgens deze standaarden te realiseren. Sommige partijen zijn echter niet in staat om middels Florecom te communiceren. Voor deze partijen kan FloraXchange ingezet worden als vertaalmotor (een soort universele reisstekker).

Alle exporteurs kunnen gratis gebruik maken van FloraXchange om te communiceren met de kwekers die een abonnement hebben op FloraXchange. Er zijn verschillende abonnementsvormen, meer informatie over de abonnementsvormen vindt u hier. Op deze pagina vindt u tevens informatie over de functionaliteiten die u als exporteur kunt gebruiken binnen FloraXchange. 

Geïnteresseerd in een afspraak waarin wij u persoonlijk begeleiden en door het platform heen lopen? Neem dan contact op via het aanmeldformulier voor een persoonlijke afspraak/demo. Kies een datum uit de lijst of neem contact op voor een andere dag.

FloraXchange voor kwekers

Het commerciële netwerk van FloraXchange kan voor iedere kweker (ongeacht zijn eigen automatisering) een belangrijke rol spelen. Het commerciële netwerk van FloraXchange verbindt hem met de exporteurs waar hij zaken mee doet. De exporteur wordt zo continu op de hoogte gehouden van catalogus en aanbodsgerelateerde zaken van de kweker. Zo kunt u FloraXchange inzetten als:

  • Eigen website/webshop
  • Aanbodverspreider
  • Koppeling PlantConnect
  • Koppeling klantspecifiek aanbod
  • FloraXchange voor de weeklijsten

Meer informatie over deze functionaliteiten vindt u hier.

Alle kwekers kunnen gratis gebruik maken van FloraXchange om te communiceren met exporteurs die een abonnement hebben op FloraXchange. Bij het gebruik van FloraXchange is er dus altijd één partij die een abonnement heeft. Een kwekersabonnement kost €500,- per jaar.

Benieuwd welke exporteurs actief zijn op FloraXchange? Bekijk dan deze pagina.

Als u meer wilt weten over FloraXchange kunt u zich ook aanmelden voor een van onze demo's via deze pagina.