FloraXchange Services nu ook live in regio Venlo

Een nieuwe mijlpaal voor FloraXchange. Vandaag is voor exporteurs het startschot gegeven om via FloraXchange Services (FXS) handel uit de regio Venlo te bestellen. Afgelopen september startte FloraXchange Services, toen nog Boskoop United, om de handel te bevorderen in de regio Boskoop door o.a. het transport gezamenlijk op te pakken. In Boskoop werken al meer dan 60 kwekers mee aan het initiatief. Ook exporteurs als E. den Dekker, Noviflora, Hamiplant, Dames Plants en Javado maken gebruik van FXS.

“De afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest om de regio Venlo te informeren over de diensten van FloraXchange Services. De uitbreiding van deze regio aan FXS is een logische stap, omdat deze regio al langere tijd dezelfde behoefte heeft om een goede aansluiting te vinden met kopers als toentertijd kwekers in Boskoop. Met meerdere initiatieven in de regio Venlo is reeds geprobeerd om aansluiting te vinden, maar deze voorstellen zijn niet van de grond gekomen. FloraXchange Services is het antwoord op deze behoeften en is een reeds werkende oplossing”, laat Jan van der Lans, accountmanager bij FloraXchange, in een reactie weten. In de toekomst zal FloraXchange Services verder doorgroeien naar andere regio’s.

Verbeterde logistiek
FloraXchange is van mening dat de logistiek veel efficiënter kan worden opgepakt. Zo zijn er kwekers waar soms zeven keer per dag een transporteur voor de deur staat om handel naar Naaldwijk te rijden. FloraXchange Services werkt daarom met twee vaste bestelmomenten per dag. “De handel die voor 09.00 uur is besteld wordt aan het begin van de middag in Naaldwijk geleverd. Handel die tussen 09.00 en 15.00 uur wordt besteld, gaat dezelfde avond nog op transport om de volgende ochtend te worden afgeleverd. Transporteurs krijgen vanuit FloraXchange Services een realtime een overzicht van alle bestellingen uit het gebied zodat zij eenvoudig en snel hun transport in kunnen plannen”, aldus Jan van der Lans.

Voordelen voor exporteurs
Het grootste voordeel van FloraXchange Services voor exporteurs is niet alleen dat er met af-tuin prijzen kan worden gewerkt, maar ook dat de afrekening via FloraXchange Services automatisch wordt verwerkt in hun systeem. Door de groeiende webshop bestellingen bij exporteurs kunnen op deze manier ook kleinere orders collectief en efficiënt worden afgehandeld.

FloraXchange Services
FloraXchange Services is een samenwerkingsvorm tussen kopers en kwekers. De doelstelling is om de handel tussen diverse regio’s en voorlopig alleen Naaldwijk te bevorderen door het proces heel efficiënt in te richten. Specifieke zaken worden gezamenlijk opgepakt, zoals gegroepeerd vervoer richting Naaldwijk, het inzichtelijk maken van het aanbod en het verrekenen van transacties.

Voor meer informatie kan je terecht bij Jan van der Lans via jan@floraxchange.nl of 0174-725490.