Snelle invoer

Het beheren van je assortiment en prijzen kan een tijdrovende klus zijn. Om het werken in FX je zo makkelijk mogelijk te maken, zijn er diverse sneltoetsen en handigheidjes die we met je willen delen.

Datum-invoer

Veel gebruikers weten niet dat je bij het invoeren van datums niet per sé de volledige datum handmatig hoeft in te toetsen, maar dat je ook met pijltjestoetsen naar de gewenste datum kan navigeren.

  • Houd Shift ingedrukt in combinatie met ← → ↑ of  ↓ om een hele maand vooruit of terug te gaan
  • Houd Ctrl ingedrukt in combinatie met ← → ↑ of ↓ om een heel jaar vooruit of terug te gaan

Druk op Enter om de datum te selecteren en de datumkiezer weer in te klappen. Weer openklappen kan met Esc of

Bij datumselecties waar je een start- en einddatum kan kiezen, wordt de geselecteerde range grijs weergegeven om de periode extra inzichtelijk te maken.

Datums

Navigeren door formulieren

Een algemeen bekende sneltoets is het gebruik van Tab. Hiermee kun je zonder de muis nodig te hebben naar het volgende invoerveld. Gebruik Shift+Tab (houd Shift ingedrukt) om weer terug te gaan naar het vorige veld.

Het veld dat je aan het bewerken bent, wordt opgelicht door een groene rand.

Tabs

Selectielijsten

Op veel plaatsen vind je selectielijsten, ook wel drop down lists genoemd. Deze zijn snel doorzoekbaar. Als je met Tab op zo'n veld terechtkomt, kan je hem openklappen door op Enter of spatiebalk te drukken. Vervolgens kan je vrij op tekst zoeken of met pijltjes door de lijst heen bladeren, en een waarde selecteren door op Enter te drukken. Sluiten zonder te selecteren kan met Tab of Esc.

Als er een waarde is geselecteerd die je wilt weghalen, kan je op het kruisje klikken of op Del of Backspace drukken.

Selectielijsten

Leon van Schie

Geschreven door Leon van Schie

Leon is lead developer van het platform en houdt zich naast het ontwikkelen van nieuwe features veel bezig met de technische keuzes omtrent FloraXchange.

Deze pagina is do 25 augustus om 13:42 voor het laatst gewijzigd