Concept-transacties

Concept-transacties zijn bestellingen die een koper heeft geplaatst maar die niet volledig zijn. Dit wordt veroorzaakt omdat een koper niet de juiste specificaties gebruikt bij het plaatsen van de bestelling. In het verleden werden zulke bestellingen geweigerd met het doel dat de koper de bestelling zou aanpassen en hem nogmaals zou insturen. In de praktijk gebeurt het echt ook dat de bestelling wel klopt maar dat de kweker niet alle data op FloraXchange juist heeft ingevuld. Om deze bestellingen ook op een efficiënte manier af te handelen hebben we de concept-transactie ingebouwd.

Concept-transacties staan helemaal los van de daadwerkelijke geplaatste transactie. Zolang de kweker de bestelling niet afhandelt zou er ook niet tot levering overgegaan moeten worden. Het afhandelen van een concept-transactie is eenvoudig. Nadat de kweker op de regel heeft geklikt, wordt een scherm getoond met alle data van de concept-transactie. Er wordt beschreven om welke reden de transactie niet goedgekeurd is. Door de ontbrekende gegevens aan te vullen en de transactie goed te keuren (Goedkeuren en Afhandelen) wordt de concept-transactie omgezet naar een echte transactie. Kwekers die middels Florecom werken zullen er nu ook een florecom bericht van krijgen.

Met de concept-transactie hopen we weer een stapje te zetten in het efficiënter maken van de afhandeling van orders.

De concept-transactie wordt nu gebruikt door E. den Dekker en voor orders die binnenkomen via de Orderinbox of voor FloraXchange Services.

Jefry van den Hoeven

Geschreven door Jefry van den Hoeven

Jefry is een van de oprichters van FloraXchange. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de continue ontwikkeling van het platform. Zijn belangrijkste taak is om nieuwe ideeën en wensen om te zetten naar logische oplossingen.

Deze pagina is do 9 maart om 17:22 voor het laatst gewijzigd